Ryhmät

Ryhmien tavoitteena on löytää ja vahvistaa selviytymiskeinoja, työstää väkivaltaan liittyviä kokemuksia ja annaltaehkäistä tulevia väkivallan tekoja. Ryhmät tarjoavat myös vertaistukea samaa kokeneiden kesken.

 

Ennen ryhmiin osallistumista käydään työntekijän kanssa henkilökohtainen keskustelu.

 

Tulevia ryhmiä syksyllä 2023:

 

Vertaistukiryhmä vanhemmille

Suljettu ryhmä vanhemmille, jotka ovat kokeneet väkivaltaa oman lapsen taholta. Ryhmä on maksuton ja sitä ohjaa Kun lapsi satuttaa työn toiminnanohjaaja Annukka yhdessä vertaisvanhemman kanssa.

Ryhmän tavoitteena on vahvistaa ja lisätä itsemyötätuntoa vertaistuen keinoin. Ryhmässä keskustellaan mm. väkivalta kokemusten vaikutuksista omaan jaksamiseen ja vanhemmuuden kipeistä tunteista. Ryhmä kokoontuu 7 kertaa keskiviikkoisin 13.9.-1.11.2023 klo 17.30-19.00 Setlementti Tampere ry. Nalkalankatu 12 G 2krs.

Lataa ryhmän esite tästä.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 31.8.2023 mennessä:
Annukka Tuovila p. 050 4616933 annukka.tuovila@setlementtitampere.fi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aggression hallintaryhmä yli 12-vuotiaille nuorille

Suljettu ART- ryhmä yli 12-vuotiaille nuorille, jotka käyttäytyvät kotona aggressiivisesti tai väkivaltaisesti. Ryhmään valitaan 5-8 nuorta haastattelujen perusteella. Ryhmän aikana järjestetään myös vanhemmille kolme omaa ryhmätapaamista (28.9. 26.10. 23.11. klo 17-18.30), joissa käydään läpi nuorten ryhmän teemoja ja ohjataan tukemaan nuoren kotiharjoitteiden tekemisessä. Ryhmä on maksuton ja sitä ohjaa Kun lapsi satuttaa työn kriisityöntekijä Vesa yhdessä toiminnanohjaaja Annukan kanssa.

Ryhmän tavoitteena on:

  • vihanhallinnan taitojen keihittyminen
  • sosiaalisten taitojen kehittyminen

Ryhmä kokoontuu tiistaisin 19.9.21.11. klo 14.30-16.00 (huom. ei ryhmää syyslomaviikolla) Setlementti Tampere ry. tiloissa Nalkalankatu 12 G 2krs.

Lataa ryhmän esite tästä.
 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 12.9. mennessä: 

Vesa Vilppola p. 050 3578609, vesa.vilppola@setlementtitampere.fi, tai

Annukka Tuovila p. 050 4616933, annukka.tuovila@setlementtitampere.fi

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myrskylyhty-ryhmä

Myrskylyhty-vertaisryhmässä lähisuhdeväkivaltaa parisuhteessaan tai muissa lähisuhteissaan kokeneet naiset tukevat toisiaan.

Suljetussa ryhmässä säilyy luottamuksellisuus ja on turvallista puhua. Ryhmän tavoitteena on vertaistuen avulla vahvistaa osallistujien arjessa selviytymistä ja antaa tietoa väkivallan vaikutuksista. Tavoitteena on myös tunnistaa omia voimavaroja sekä löytää uusia voimaannuttavia selviytymiskeinoja. Lähisuhdeväkivaltaan liittyviä teemoja käsitellään keskusteluin ja toiminnallisin menetelmin sekä aiheisiin liittyvin alustuksin.

Ennen ryhmän alkua on henkilökohtainen keskustelu ryhmänvetäjien kanssa. Osallistuminen edellyttää sitoutumista sovittuihin kokoontumiskertoihin. Ryhmä on osallistujalle maksuton.

Ryhmä kokoontuu yhteensä kahdeksan kertaa, maanantaisin klo 17.00 -19.30. ajalla 2.10. - 20.11.2023. Paikkana on Nalkalan Setlementtitalo, Nalkalankatu 12 G, 2.krs.

Tulosta ryhmän esite tästä.

Ryhmänohjaajina toimivat Tampereen perheasiainkeskuksen ja Setlementti Tampereen Perheväkivaltaklinikan työntekijät. 

Tiedustelut ja haastatteluista sopiminen 18.9. mennessä: kriisityöntekijä Päivi Segerroos puh. 0504767674, paivi.segerroos@setlementtitampere.fi

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Käynnissä olevat ryhmät 2023:

 

 

Turvallinen riitely -viikonloppuryhmä on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat löytää turvallisia tapoja käsitellä ristiriitoja ja erimielisyyksiä. Riidatonta parisuhdetta ei ole olemassakaan, mutta miten käsitellä erimielisyyksiä niin, että molemmat tulevat kuuluksi ja ymmärretyksi? 

Ryhmään voi tulla oman kumppanin kanssa tai yksin ja se kokoontuu kolmena lauantaina 15.4., 6.5. ja 2.9. klo 10 – 16.00 Tampereella.  Ryhmä toteutetaan Setlementti Tampereen Väkivaltatyön ja Tampereen perheasiain neuvottelukeskuksen yhteistyönä.


lmoittautuminen 31.3. mennessä: Päivi Segerroos, p. 050 4767674 tai sähköpostilla: paivi.segerroos@setlementtitampere.fi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Aggressionhallinnan ryhmä miehille, joilla on vaikeuksia hallita omaa aggressiivista käyttäytymistään lähisuhteissa. Ryhmässä pyritään lisäämään aggression hallinnan taitoja eri tilanteissa. Tavoitteena on löytää vaihtoehtoisia keinoja ilmaista suuttumusta ja oppia käyttäytymään rakentavammin ja ilman väkivaltaa, silloinkin kun on vihainen.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset ryhmään 17.4. mennessä: Samu Hisso, puh.045 881 4514, samu.hisso@setlementtitampere.fi

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------